Ambassade van België in Senegal

Aanbevelingen aan de Belgen

Reizen naar en verblijven in de landen van de jurisdictie

Belgen die naar Senegal, Gambia, Guinee, Guinee-Bissau of Kaapverdië wensen te reizen (toerisme, zakenreis, studies, werk of immigratie) vinden de nodige informatie op de websites van de buitenlandse ambassades in Brussel. Praktische reistips en advies vindt u op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. U vindt er algemene aanbevelingen in verband met uw reis.

 
Consulaire bijstand en bescherming

Om uw bescherming optimaal te kunnen verzekeren, en in uw eigen belang, vraagt de Belgische Ambassade in Dakar om uw aanwezigheid te melden. Belgen waarvoor één van de landen van het rechtsgebied hun hoofdverblijfplaats is, worden aangeraden zich in te schrijven op de Ambassade. Gelieve hiervoor contact op te nemen per mail naar dakar@diplobel.fed.be. Belgen die voor een kortere periode in het rechtsgebied verblijven (bv. voor toerisme) worden aangeraden zich te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be/

In geval van nood kunt u de Belgische ambassade contacteren via de volgende telefoonnummers:

  • +221 33 889 43 90 (centrale van de Ambassade)
  • +221 77 637 01 78 (Wachtdienst)

 

Oplichterspraktijken via internet zijn een groeiend fenomeen in de regio. Hier vindt u informatie over cybercriminaliteit.

Hier vindt u de veiligheidsbrochure voor Senegal.